Eveline Bouman-de Wit

Op 15 januari 1969 zag ik het levenslicht. Hoewel ik in Polsbroek woonde is mijn officiële geboorteplaats Oudewater, aangezien daar zich het dichtstbijzijnde ziekenhuis bevond en ik, zoals mijn moeder graag vertelt, toen al dwars lag.

 

Toen ik drie jaar oud was verhuisden we naar Brabant waar ik achtereenvolgens in Engelen, Den Bosch en Rosmalen heb gewoond. In 2007 ging ik mijn grote liefde achterna en verhuisde naar Leusden waar ik nu nog steeds woon. Ik ben dus weer terug in mijn geboorteprovincie Utrecht maar voel mij vooral een Brabantse.

 

Mijn grote liefde heet Harry en hij timmert goed aan de weg als fotograaf. Mocht je het leuk vinden wat van zijn werk te bekijken, dan kun je klikken op de link onderaan deze pagina. Beiden zijn we dol op honden en we hebben er nu nog één, genaamd Nikki. Onze hond Sammy is in augustus 2015 overleden. Met hem had ik een heel speciale band en met zijn dood heb ik het dan ook erg moeilijk gehad. Het idee om een boek te schrijven met Sammy in de hoofdrol ontstond al snel.

 

Omdat schrijven mijn passie is heb ik een aantal jaren als zzp'er gewerkt en teksten geschreven voor kleine ondernemers. Helaas heb ik dat uiteindelijk om gezondheidsredenen moeten opgeven. Sinds mijn 25e heb ik CVS (chronisch vermoeidheidssyndroom) en sindsdien is het een kwestie van uitproberen wat wel en niet lukt en dat gaat met vallen en opstaan, zoals ook te lezen is in mijn boek 'Sammy's hondenleven'.

 

Het schrijven als hobby ben ik altijd blijven doen. Regelmatig schrijf ik korte verhalen over zaken die me bezighouden en deze zijn vaak voorzien van humor en een beetje zelfspot. De honden Sammy en Nikki zijn dankbare onderwerpen en komen dan ook veelvuldig voor in mijn eerste boek, Het spul van nummer 7, een verzameling van de beste verhalen door de jaren heen die ik in 2013 heb uitgegeven en die nu als verbeterde heruitgave verkrijgbaar is. Ook schrijf ik verhalen voor de website Vriendinnenonline.nl.

 

Schrijven doe ik vanuit mijn hart. Daarom kan ik ook zeggen dat ik trots ben op mijn debuutroman 'Sammy's hondenleven'. Die komt namelijk... recht uit het hart.

 

 

Fotografie Harry Bouman: www.hetspul.nl